Van etiket tot productielijn

Wij zijn in vele markten thuis. Van etiketteermachines voor flessen en blikken in de food industrie tot meerzijdig etiketteren van dozen in de warehousing sector. Maar ook zijn wij jouw partner voor het afvullen van jerrycans met bijvoorbeeld chemische producten. Of het sluiten van doppen van verpakkingen met farmaceutische producten.

Afvullen en wegen

Afvulmachines zijn er in vele soorten en maten. Wat voor uw situatie geschikt is, hangt af van meerdere factoren. Een volledig automatische afvulmachine bij een lange, serieproductie bijvoorbeeld, of een handmatige machine voor snel en eenvoudig vullen van tubes of potjes. Met name voor apothekers, in ziekenhuizen of in laboratoria is dat gewenst.

Waar u ook naar op zoek bent, bij Tehabo bent u aan het juiste adres voor machines op maat die aan al uw wensen voldoen. Niet alleen beschikken wij over een breed assortiment en uitgebreid aanbod van standaard apparaten, ook is het uiteraard mogelijk om zelf uw wensen aan te geven. Op aanvraag maken wij namelijk ook op maat gesneden machines en helpen wij u met het bedenken van een complete afvuloplossing.

De ideale afvulmachines voor vloeistoffen
De Tehabo Easydose afvulmachine is niet alleen ideaal voor kleine afvullers, ook wanneer u met verschillende vloeistoffen of pasta’s werkt zijn deze afvulmachines een goede investering. Deze vulmachine is namelijk speciaal ontwikkeld voor het afvullen van pasteuze producten en vloeistoffen in flessen en potjes. Het apparaat werkt volumetrisch en het doseervolume is erg eenvoudig en nauwkeurig in te stellen. Een flesje of potje waar 250 ml in moet, wordt dus ook daadwerkelijk met 250 ml gevuld. Informeer naar de mogelijkheden van onze afvulmachines.

Een groot voordeel van de Easydose is dat de vulopening na het vullen pneumatisch wordt afgesloten, waardoor de machine niet na lekt. De afvulcyclus is door middel van een voetpedaal te starten. Het spreekt ten slotte voor zich dat deze afvulmachine makkelijk te reinigen is.

Afvullen van poeders of granulaten
Werkt u met moeilijk lopende producten als zaden, noten, poeders of diervoeders, dan biedt een op maat gemaakte vulmachines uitkomst. De Tehabo V-Vib1 bijvoorbeeld. De (af) vulmachines zijn uitgerust met een weegfunctie en wordt op zwaartekracht gevoed uit een bigbag of bestaande producttrechter. De zak wordt aan de weger bevestigd door middel van een zakkenklem. De machine tarreert de weegschaal en vervolgens kan de netto hoeveelheid van het product worden afgewogen. De capaciteit van de vulinstallatie ligt ongeveer op 120 zakken per uur (afhankelijk van product).
De vulinstallatie is uitermate geschikt voor het afzakken van groot volume (bulk) naar kleinere verpakkingen, bijvoorbeeld 25 kg zakken. Zakken vullen met poeder ging nog nooit zo secuur en eenvoudig.

Optioneel kunnen we de zakkenvulmachine leveren met een bigbag standaard met mechanische onderlossing voor het vullen van de hopper met product. Tevens kunnen we de machine voorzien van een opvoerschroef die de producten omhoog voeren naar de hopper die op de vulinstallatie staat. De doseermachine / zakkenvulmachine is uitermate geschikt voor het vullen van zakjes met bijvoorbeeld granulaat, stukjes, poeder, vloeistof, saus, voeding en non-food. Zoals dierenvoeding, sportvoeding, koffiebonen, snoep, koffie poeder, bloem, ketchup, shampoo, etc.

Tweedehands afvulmachines
Bent u op zoek naar een vul- of sluitmachine, maar is uw bedrijfsbudget nog niet toereikend of wilt u eerst uitproberen of het daadwerkelijk meerwaarde biedt? Dan kunt u een kijkje nemen bij onze gebruikte machines. Heeft u vervolgens interesse in een gebruikte (of nieuwe) machine, dan kunt u altijd even bij ons informeren. Ook is het eventueel mogelijk om een bepaalde machine te huren. Meer info?

Mail ons of wanneer u direct contact wenst, dan kunt u ons bereiken op: 055 533 23 22.

Afvullen poeders en granulaten

Doseermachine Tehabo Vib1 met weegfunctie

Werkt u met moeilijk lopende producten als zaden, noten, poeders of diervoeders, dan biedt een op maat gemaakte vulmachines uitkomst. De Tehabo afvulmachine Vib1 bijvoorbeeld.

De machine tarreert de weegschaal en vervolgens kan de netto hoeveelheid van het product worden afgewogen. De capaciteit van de vulinstallatie ligt ongeveer op 120 zakken per uur (afhankelijk van product).
De vulinstallatie is uitermate geschikt voor het afzakken van groot volume (bulk) naar kleinere verpakkingen, bijvoorbeeld 25 kg zakken. Zakken vullen met poeder ging nog nooit zo secuur en eenvoudig.

Onze (af)vulmachines zijn uitgerust met een weegfunctie en wordt op zwaartekracht gevoed uit bijv. een bigbag of bestaande product-trechter. De zak wordt aan de weger bevestigd door middel van een zakkenklem.

Aan een afvulmachine voor poeders of granulaten kan ook een doppensluiter worden toegevoegd. Hiermee kunnen we desgewenst het volledige proces automatiseren. Overleggen wat de beste oplossing is voor uw organisatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Afvullen vloeistoffen

Afvullen vloeistoffen

Een oplossing voor het afvullen van vloeistoffen? Dan vind je bij ons zeker waar je naar zoekt. We hebben afvulmachines voor vloeistoffen in alle soorten en maten. Alles hebben wij al een keer langs zien komen. Hierdoor zijn we ook in staat om jouw machine in onze werkplaats op maat te maken. Ook bekijken we de mogelijkheden voor de specifieke vloeistof en verpakking die je wil gebruiken en vullen.

De juiste keuze voor een vloeistof afvulmachine garandeert een forse tijdbesparing. En met deze investering ga je ook stevig voorruit op de hygiëne bij het afvullen van vloeistoffen.

Aan een afvulmachine voor vloeistoffen kan ook een doppensluiter worden toegevoegd. Hiermee kunnen we desgewenst het volledige proces automatiseren. Overleggen wat de beste oplossing is voor uw organisatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Afvullen chemicaliën
Afvullen chemicaliën
Het afvullen van chemicaliën kan een gevaarlijk proces zijn. Hieraan worden dan ook hoge eisen gesteld. Hetzelfde geldt voor de apparatuur die wordt gebruikt.
Voor een zo efficiënt mogelijk proces kun je kiezen voor een afvulmachine waarbij je de verpakking zelf plaatst. Of voor de aanvoer via een transportband.
Kies je voor een transportband? Zo kun je een aanzienlijke tijdbesparing realiseren bij het afvullen van de verpakkingen. Daarnaast kun je overwegen om aan dit proces een (automatische) doppensluiter toe te voegen. Zo wordt het volledige proces geautomatiseerd. Heb je zelf ideeën of wil je jouw plannen met ons bespreken? Neem gerust contact op zodat wij je hierin kunnen adviseren!
Afvullen van flessen
afvulunit-flessen - afvullen flessen
Een afvulmachine is de ideale oplossing wanneer je (alle soorten) flessen wilt vullen. Het afvullen van flessen met de hand is namelijk een redelijk tijdrovend proces. Wij leveren de juiste afvulmachine voor flessen. Kom eens praten!
Rekening houdend met hygiëne-eisen en voorschriften, is het afvullen van flessen eigenlijk ondenkbaar zonder een afvulmachine.
Met een afvulmachine wordt het proces voor niet alleen efficiënter qua tijd, maar ook veel nauwkeuriger. Uiteraard kunnen we de afvulmachine complementeren met een doppensluiter om het proces volledig te automatiseren. Ontdek de mogelijkheden van Tehabo voor jouw onderneming. Neem contact op om jouw specifieke wensen en met ons te bespreken!

Video afvullen flessen

Hierboven een video van een dubbelkops afvulmachine voor een impressie van onze afvullers. Je ziet een invoer-buffertafel, start/stop band met 2-kops automatische afvuller van schuimende vloeistoffen.

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies om jou als zakelijke gebruiker beter van dienst te kunnen zijn. Om het je gemakkelijk te maken ga je door verder gebruik te maken van deze website hiermee akkoord. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.