Heeft Tehabo een etikettenprinter voor etiketteren van visproducten?

 

(De afbeelding hierboven is een voorbeeld van deze soort etikettenprinter)
Bij de vraag aan de directeur van één van onze klanten, wat het mooiste is aan zijn bedrijf, heeft hij één antwoord: alles! Tijdens een rondleiding vliegt de tijd, omdat er zoveel te zien en te vertellen is. Ruim tien jaar geleden zag dit bedrijf een markt voor een nieuw visverwerkingsbedrijf op Urk en startten in 2006 hun productiebedrijf. Vanaf het begin loopt het goed en sinds de economie in de lift zit zijn ze verder gegroeid. Ze krijgen dagelijks verse en ingevroren vis aangeleverd, overwegend uit de directe omgeving en Zeeland, maar ook uit het buitenland. Ze breken, glaceren, injecteren, vriezen in, zagen, sorteren en verpakken. Onze klant gebruikt daarbij een Tehabo etikettenprinter.
Bij het invriezen en glaceren bijvoorbeeld maken ze verpakkingen van 5 en 10 kilo maar ook bulk. De grootste groei is het zagen. Dat gaat van kibbeling in porties zagen tot zalm en pollack van 150 gram tot 8 gram blokjes.

Net als andere bedrijven wordt Quickfrozen geconfronteerd met een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Dat maakt goede automatisering heel belangrijk. Reden voor Quickfrozen om te investeren in apparatuur en machines. Onlangs kregen ze een grote order voor de verwerking van vele tonnen pollack in blokjes van 100 gram, per vier verpakt.

Deze moeten ze etiketteren. Ze werken met etiketteermachines van Tehabo. Daarover zijn ze vanaf het eerste moment tevreden, “Tehabo is snel en flexibel qua levering en service”. Bovendien is deze etikettenprinter heel eenvoudig te bedienen. De huidige etiketteermachine werkt met voorgedrukte etiketten geschikt voor de circa 800 ton per jaar productie die ze draaiden.

Maar mede dankzij een nieuwe opdracht verdubbelt de productie. Daarom komt er een nieuwe lijn bij, inclusief een nieuwe etiketteermachine met een eigen etiketprinter. De etikettenprinter krijgt een opdracht en er kan worden gedraaid zonder voordrukken. De gezaagde blokjes kunnen direct gestapeld en gebundeld de inpakmachine in. Van 1,5 vrachtauto naar 2,5 vrachtauto per week zonder dat er meer mankracht nodig is. Omdat het zoveel verwerkingskosten scheelt, kan het ook nog eens goedkoper aangeboden worden. Dan is de investering in zo’n machine gunstig voor alle partijen.

Het volledige artikel kun je opvragen bij Vismagazine

Meer weten over het toepassen van een etiketteermachine / etikettenprinter zoals toegepast in dit artikel?

4 + 4 =

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies om jou als zakelijke gebruiker beter van dienst te kunnen zijn. Om het je gemakkelijk te maken ga je door verder gebruik te maken van deze website hiermee akkoord. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.